LESOPZET

 De trimesters
Het jaar is opgedeeld in drie trimesters (elk van 10 lessen): 30 lesweken in totaal. Voor de jaarrooster dit (komende) jaar, zie Jaarrooster.

 

 Combinatie duo- en privĂ©les
Bijna elk kind die bij mij komt voor pianoles krijgt een duo-partner. Alle lessen duren 40 minuten, waarvan 20 minuten alleen, en 20 minuten met hun duo-partner. Bijvoorbeeld:
Hans komt om 16.00. Hij speelt zijn solostukken en wij werken aan een nieuw stuk of andere vaardigheden. Grietje komt om 16.20. Hans en Grietje spelen samen. Dat kan een bestaand stuk zijn, met allerlei combinaties van begeleiding en melodie. Of het kan zijn dat de ene improviseert terwijl de andere een begeleidingsschema speelt, blues, jazz, klassiek, zelfgemaakt, etc. Om 16.40 gaat Hans weer weg en heeft Grietje haar les alleen met mij tot 17.00.
Als het moeilijk is om een partner te vinden voor een leerling (het kind speelt al veel langer piano dan de rest, bijvoorbeeld) dan krijgt de leerling 30 min privĂ© les per week voor dezelfde prijs (zie Prijzen en Voorwaarden).

 

 Lestijden
Een paar weken voor het begin van elk lesjaar spreken we de wekelijkse lestijd af. Houd rekening met het feit dat het moeilijk wordt om later in het trimester de tijdstip te veranderen.